Evi aan de leiding in Laser Radial klasse

vrijdag 3 augustus 2012 – (lvd) – Evi heeft er zopas een schitterende vierde zeildag afgewerkt. Ze won de 8ste mache en neemt meteen de leiding over van de Ierse Annalise Murphy in de algemene rangschikking. Zaterdag 4 augustus staan nog twee manches op het programma en maandag volgt dan de ‘medal race’ waarvan de punten dubbel tellen.

 

De strijd om de medailles wordt ongemeen spannend. Niet alleen Evi presteert uitmuntend op hoog niveau. Ook de Nederlandse Marit Bouwmeesters rukt op. Met nog twee manches en de medaille race te gaan staat zij op 3 punten van Evi. Dus alles is nog mogelijk voor het podium.

Tussen de eerste en de vierde gerangschikte, de Chinese Lijia Xu, zijn er maar 7 punten verschil. Annalise Murphy haalde vandaag een 10de plaats en verliest haar eerste plaats aan Evi, zij volgt op 1 punt.

Het wedstrijdverloop tot vandaag toont aan dat er voor het podium vier ernstige kandidaten zijn, waarvan Evi tot nu toe het meest reglematig presteerde. Haar aftrekrwedstrijd in de rangschikking is een achtste plaats.

Alleen Marit Bouwmeesters doet beter op dat vlak, zij zeilde nooit buuiten de top zes.

De Ierse Murphy en de Chinese Xu hebben respektievelijk een 10de en 11de plaats als slechtste resultaat.

Misschien moet er ook rekening gehouden worden met de Britse Alison Young die een thuiswedstrijd vaart. Zij staat op de vijfde plaats en zette eveneens een regelmatige reeks neer met een 10de en 11de plaats als minste resultaten.

Maar nogmaals op basis van de huidige resultaten heeft Evi de beste uitgangspositie en heeft zij de beste reeks neergezet.

U kan de wedstrijden live volgen, van start tot finish worden de boeirondingen in real time weergegeven. Niet te missen dus.