Linssen Yachts stapt integraal over op Yanmar motoren voor al haar jachten

Linssen Yachts, marktleider in Europa op het gebied van stalen waterverplaatsers, kondigt aan dat het bedrijf, integraal overstapt op Yanmar dieselmotoren voor de aandrijving van al haar jachten.
Na zorgvuldige overwegingen heeft het bedrijf besloten om over te stappen op Yanmar-motoren vanwege hun uitstekende reputatie en brede inzetbaarheid in alle Linssen-modellen.

Door te kiezen voor Yanmar als exclusieve motorenleverancier voor haar gehele vloot kan Linssen Yachts profiteren van aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie, kwaliteitsborging en klanttevredenheid. Een uniform motormerk stroomlijnt niet alleen het inkoopproces en vereenvoudigt de logistiek, maar maakt ook een nauwere integratie mogelijk van technische expertise en ondersteuning voor zowel productie als aftersales service.

“Yanmar staat bekend om zijn uitgebreide reeks motoren die voldoen aan de hoge standaarden van Linssen Yachts en de nieuwste Europese milieunormen.” aldus Yvonne Linssen, commercieel directeur bij Linssen Yachts. “Bovendien biedt Yanmar een uitgebreid netwerk van servicepunten langs de Europese binnenwateren, waardoor onze klanten kunnen genieten van uitstekende service en ondersteuning waar ze ook varen.”

Hoewel we trots zijn op de samenwerking met Mercury en Volvo Penta, zijn we ervan overtuigd dat de integrale overstap naar Yanmar-motoren zowel voor onze klanten als voor Linssen veel voordelen oplevert.
In eerste instantie worden de jachten van 40′ en groter voorzien van Yanmar-motoren. Tijdens de Linssen Yachts Boat Show – Spring Edition (24-29 mei) zullen de eerste jachten hiermee worden geïntroduceerd en kan hiermee proefgevaren worden. Later dit jaar zullen ook de kleinere jachten van 30′ en 35′ worden voorzien van Yanmar-aandrijving. We kijken ernaar uit om onze klanten te blijven voorzien van de hoogwaardige producten en service waar Linssen Yachts om bekend staat, en we zijn enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking met Yanmar ons biedt voor de toekomst.

Linssen E-Drive

Daarnaast blijft Linssen Yachts verder vooruit kijken en wordt er op dit moment concreet gewerkt aan een eigen E-drive systeem, gebaseerd op het LIPPCON (Linssen Integrated Propulsion & Power Configuration). Hiermee kan – anders dan met bestaande systemen – niet alleen de aandrijving maar ook de ‘Home & Living’-functies worden aangestuurd.

www.linssenyachts.com