Goud voor Isaura Maenhaut & Anouk Geurts op het EK

  • 12/05/2024 – La Grande Motte
  • foto: © YCGM / Didier Hillaire – EK 49er FX

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts grijpen de Europese titel in het Franse La Grande Motte. Het zilver gaat naar de Franse zeilsters Sarah Steyaert en Charline Picon en het Britse duo Freya Black en Saskia Tidey pakken het brons.  Isaura en Anouk zeilden een sterk EK, waarbij ze door hun consistente races steeds een plekje in het klassement stegen. Ze gingen als 1e de medalrace in met 15 punten voorsprong op het Franse duo Steyaert / Picon en waren al zeker van zilver. In de medalrace konden ze hun leiderspositie met een 10e plaats veilig stellen. Isaura en Anouk kunnen met deze fantastische prestatie met veel vertrouwen toewerken richting de Olympische Spelen in Marseille deze zomer.

Foto: © YCGM / Didier Hillaire – WK Nacra 17

Straffe prestatie van Lucas Claeyssens & Eline Verstraelen op het WK

Foto: © YCGM / Didier Hillaire – WK Nacra 17

Naast het Europees Kampioenschap 49er FX was het Franse La Grande Motte ook gastheer voor het wereldkampioenschap Nacra 17.

Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen wisten hun goede vorm van de Last Chance Regatta in het Franse Hyères doortrekken en kenden een zeer goede week. Op dag 3 wisten ze zich te plaatsen voor de gold fleet. Ze werden knap 17e op hun eerste WK senioren als team. In de silver fleet werd het duo Kwinten en Lieselotte Borghijs 38e & het duo Arthur De Jonghe en Janne Ravelingien 42e. Arthur en Janne hadden de pech dat ze hun eerste dag in het water zagen vallen door materiaalpech.

Alle info en resultaten van het evenement kan terug gevonden worden via deze link.