Joystickbesturing voor single buitenboordmotoren

Mercury Marine introduceerde op de Miami International Boat Show in Miami Beach, Florida, de Mercury Joystickbesturing die compatibel is met de Mercury Verado familie van V8-, V10- en V12-buitenboordmotoren van 250 tot 600 pk. Deze joystickbesturing voor éénmotorige vaartuigen is een aanvulling op Mercury’s reeks joysticksystemen en biedt een moeiteloze besturing en controle van vaartuigen met sterndrives, inboards, Zeus pod drives, multi-outboard installaties, multi-outboards met een geïntegreerde boegschroef, éénmotorige pontons met inzetbare boegschroeven en nu ook boten met slechts één buitenboordmotor als voortstuwing.

“Dit nieuwe joystickstuursysteem is uniek omdat het speciaal is ontworpen voor vaartuigen met één motor. Het heeft een eenvoudige gebruikersinterface met één druk op de knop voor gas geven, schakelen en sturen, wat ergonomische bediening met één hand mogelijk maakt,” aldus Tyler Mehrl, senior category manager voor joystick-, stuur-, gas- en schakelbediening.

Joystickbesturing voor eenmotorige vaartuigen maakt het voor schippers overbodig om beide handen te gebruiken om gas te geven, te schakelen en te sturen tijdens manoeuvres bij lage snelheid, zoals aanleggen. Niet alleen is de bediening met één hand handiger, maar de nauwkeurige besturing die het stuursysteem biedt, geeft gebruikers meer vertrouwen in situaties waarin het manoeuvreren met een enkele buitenboordmotor een grotere uitdaging kan zijn dan met een configuratie met meerdere motoren.

De nieuwe joystick voor één motor heeft een gestroomlijnd ontwerp zonder fysieke knoppen. De joystick maakt proportionele voor- en achteruitbewegingen mogelijk en de draaifunctie zorgt voor nauwkeurig en intuïtief sturen.

Wanneer de Joystick Steering for Single-Engine Vessels wordt geïntegreerd met een compatibel multifunctioneel display (MFD) met GPS en Mercury SmartCraft Connect, biedt het ook functies voor de stuurautomaat.