X-Yachts presenteert de X4⁹  

In 2016 bracht X-Yachts twee nieuwe modellen uit in de X-range: de X4ᶟ en de X6⁵. Dit wordt nu aangevuld met de nieuwe X4⁹.

x4_9-self-tacking-track_lrBeide de X4ᶟ en de X6⁵ werden zeer goed ontvangen door de wereldwijde pers met talrijke uitmuntende testrapporten. De X4ᶟ werd o.a. ‘Hiswa Boot van het Jaar’. De verkoop resultaten volgden dan ook met in totaal 50 verkochte schepen in het eerste jaar. Deze nieuwe “X” range combineert de beste eigenschappen van zowel de “Xcruising” range als de “Xperformance” range. Het resultaat is dan ook subliem zeilplezier.

De nieuwe X4⁹ zal eveneens een zeer stabiel schip zijn, met een zeer hoge ballast ratio, dank zij een zware loden bulb kiel. Water en diesel tanks liggen ideaal centraal onder de vloer. De romp wordt gebouwd met vacuüm verwerkte epoxy (geen osmose mogelijk, sterker en lichter). Dank zij het befaamde in de romp gelamineerde stalen kiel chassis kunnen de krachten van de zware kiel makkelijk en veilig worden gedragen. Zo zijn er nog talrijke andere belangrijke punten die het verschil maken.

Het ruime interieur biedt meerdere mogelijkheden voor persoonlijke smaken. Standaard wordt Nordic Oak verwerkt voor een modern en licht interieur, terwijl een teak interieur mogelijk is voor hen die een traditionele uitstraling verkiezen.

x4_9-saloon-u-sofa-with-optionals_lr

De X4⁹ wordt aangeboden voor een introductieprijs van € 580.700,-incl. BTW, dit voor de eerste 10 schepen. Inbegrepen in deze prijs is het X-Yachts Quality Pack ter waarde van € 91.300,-.

De X4⁹ zal zijn primeur maken op Boot Düsseldorf in januari 2018.

Meer info: www.x-yachts.be

x4_9-june2017-003_lr