Podium voor Jonas Gerckens in Les Sables – Les Açores – Les Sables 2016

In de eerste etappe van de 6de editie van ‘Les Sables – Les Açores – Les Sables’ eindigde Jonas Gerckens op de 6de plaats op 13 minuten van het podium. In de retourwedstrijd heeft hij alles gegeven en werd hij 4de, maar in de totaalstand waar de tijd van de heen- en terugwedstrijd in rekening wordt gebracht, veroverde hij de derde podiumplaats.

De regelmaat heeft dus andermaal vruchten afgeworpen. Toch was de terugwedstrijd geen walkover. Lichamelijke problemen vanaf het begin met een elleboog die weer ontstoken was  en technische problemen met de elektronica die het twee volle dagen liet afweten en alsof dat nog niet genoeg was gaf de stuurpilot er de laatste 24 uur de brui aan. Kortom, een hindernisbaan met daar bovenop een zeer gecompliceerde weerkaart.

Uiteindelijk deed Jonas over het heen en terug parcours tussen Les Sables en de Azoren 16 dagen 05 uur en 11 minuten. Daarmee staat hij voor de derde maal op het podium in drie edities.

Daarnaast werd Jonas bekroond als  vice-kampioen van Frankrijk Offshore Racing solo en klom hij op tot  de 3e plaats in de wereldranglijst van de Mini klasse.