SUP-tocht door Amsterdamse grachten

Hoe lang kan Gent nog achterblijven? Na Parijs is ook Amsterdam op weg om van de SUP-tocht door de Amsterdamse grachten een traditie te maken. Op initiatief van de organisatie van de HISWA Amsterdam Boat Show heeft op zaterdag 19 maart de HISWA SUP-Tocht voor de vierde keer plaats. Jaarlijks doen ruim 200 fanatieke SUP-pers mee aan deze 8 kilometer lange tocht door de Amsterdamse grachten.

Elke SUP-liefhebber die in het bezit is van een SUP-board kan zich inschrijven voor de HISWA SUP-Tocht. In totaal duurt de SUP-Tocht ongeveer 75 tot 100 minuten. Alle suppers worden tijdens te tocht begeleid door sloepen en RIB’s.  Gezien de lengte van de tocht is enige ervaring in suppen wel noodzakelijk. Het is namelijk de bedoeling om bij elkaar te blijven en als een stoet door de grachten te varen.

Wedstrijd

Ook dit jaar is er weer een wedstrijdelement verbonden aan de HISWA SUP-Tocht. Elke professionele supper kan zich inschrijven voor deze professional race. Er wordt gestreden in twee klassen: heren 14ft en dames 14ft. Voor zowel dames als heren die deelnemen aan de race geldt het maximum van 14ft. De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar. Het maximum aantal inschrijvingen voor de race is 50.

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA SUP-Tocht vindt plaats op zaterdag 19 maart 2016, van 10.00 uur tot +/- 12.30 uur. Deelnemers verzamelen zich voorafgaand aan de tocht bij RAI Amsterdam en gaan gezamenlijk met de bus naar het startpunt.
Deelname aan de SUP-Tocht kost € 20,-. Deelname is incl. 2 kaarten voor de HISWA (voor de deelnemer en een gast) en een consumptiebon.

Meer informatie: www.hiswarai.nl