‘Stand Up Paddle’ neemt bezit van de Amsterdamse grachten

In de aanloop naar de HISWA Amsterdam Boat Show heeft de organisatie van de watersportbeurs, in samenwerking met de Friday Night SUP, de HISWA SUP Tocht georganiseerd. In totaal deed een recordaantal van 145 ‘suppers’ of ‘Stand Up Paddle’-liefhebbers mee aan de tocht.

Veel toeschouwers op onder meer de Prinsengracht werden aangenaam verrast door de kleurrijke groep die vast een voorproefje nam op watersportseizoen, dat aanstaande woensdag 6 maart officieel van start gaat op de HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI.

Om 11.00 uur vertrok de groep suppers vanuit de RAI Haven voor een tocht over de Amsterdamse grachten naar de Jordaan en weer terug naar Amsterdam RAI. Niet eerder waren zo veel suppers tegelijkertijd te vinden op de Amsterdamse grachten, zeker niet in de winter.

 Stand Up Paddling

Het Stand Up Paddling, waarbij de supper zich staand op een SUP-board al peddelend voortbeweegt, is in Amerika al enige tijd razend populair. Inmiddels verovert het suppen ook de Nederlandse wateren. Het is één van de zogenoemde fun sports die centraal staan op de nieuwe Fun Sport Zone tijdens de komende HISWA. Fun sports maken daarmee sinds lange tijd weer deel uit van het officiële HISWA-programma.

 Over de HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA is dé ideale start van het watersportseizoen voor alle watersporters. Op de HISWA vindt u alles voor op en om de boot. HISWA 2013 wordt gehouden van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart in Amsterdam RAI. De beurs is doordeweeks geopend van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 18.00 uur. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie is te vinden op www.hiswa.nl