WK en EK in La Grande Motte

. Foto: © Sailing Energy – Trofeo S.A.R. Princesa Sofia 2024 – 49er FX

Het Franse water van La Grande Motte verwelkomt het EK 49er FX & het WK Nacra 17-

Wereld & Europees Kampioenschap

Dinsdag 7 mei start in het Franse La Grande Motte het Europees Kampioenschap 49er FX en het wereldkampioenschap Nacra 17.  Er staan dagelijks drie races op het programma, met een afsluitende medalrace voor de top 10 op zondag 12 mei.

Isaura Maenhaut & Anouk Geurts

Het 49er FX duo Isaura Maenhaut en Anouk Geurts is al enkele weken aan het trainen op het Franse water. Na hun goede week tijdens de Princesa Sofia in Palma, waar ze 7e eindigden, willen ze met een positief gevoel richting de Olympische Spelen trekken deze zomer.

Nacra 17 

In de Nacra 17 starten 3 WWSV teams, m.n. Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen, Kwinten en Lieselotte Borghijs & Arthur De Jonghe en Janne Ravelingien.
Lucas en Eline wisten eind vorige maand tijdens de Last Chance Regatta (FOW) in het Franse Hyères het brons te veroveren en ze wisten zo België te plaasten als land voor de Olympische Spelen. 
Ook de andere twee Nacra-teams wisten zich daar te plaatsen voor de medalrace. 

Hou de WWSV Instagram en Facebook pagina in de gaten voor alle nieuwtjes en updates uit Hyères. Alle info van het evenement kan terug gevonden worden op de WWSV-blog & de resultaten via deze link.

Foto: © Sailing Energy – FOW 2024 – Nacra17