Overdracht fakkel bij TRICAT

-Plescop (FR) – 14 maart 2024-

Een ondernemer die inzet op scheepsbouw in Bretagne.

Na enkele maanden van bezinning en geduld heeft FX Tillier de scheepswerf TRICAT overgenomen en dit samen oprichter Antoine HOUDET.

De TRICAT scheepswerf, opgericht door Antoine HOUDET in 2003, is gespecialiseerd in de productie van vouwbare trimarans.

“Ik heb de krachten gebundeld met FX TILLIER om Tricat verder te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het wordt doorgegeven. Het hele team, nog steeds geleid door Julien MAILLET, blijft onveranderd, net als onze waarden van kwaliteit, eenvoud en zeevaartgeest. Ik van mijn kant ga me concentreren op het ontwerp en de technische en commerciële ontwikkeling van jullie trimarans. FX kent Tricat, zijn team en zijn fundamenten goed. Ik vertrouw hem met een gerust hart de verantwoordelijkheid toe om Tricat te leiden. Samen zijn we vastbesloten om door te gaan met het bouwen van goede trimarans die opvouwbaar, transporteerbaar en high-performance zijn,” zegt Antoine HOUDET.

De Tricat scheepswerf heeft een omzet van 1,5 miljoen euro, produceert 250 boten en heeft 12 mensen in dienst op de werf in Plescop.

François-Xavier TILLIER is opgeleid als ingenieur en heeft een schat aan ervaring opgebouwd in het werken voor grote groepen en KMO’s.

François-Xavier TILLIER zegt: “De Tricat scheepswerf had alle ingrediënten die ik wilde in een bedrijfsovername: een industriële faciliteit met hoge prestaties, een bedrijf dat al gestructureerd was op het gebied van organisatie, een goed product, een winstgevend bedrijf met een echte dimensie en een goede reputatie. Alle voorwaarden waren dus aanwezig voor deze samenwerking. De samenwerking met Antoine geeft me vertrouwen in de ontwikkeling van het bedrijf. Zijn onschatbare ervaring is een grote aanwinst bij het bouwen van Tricat 2.0.”

Innovatie- en ontwikkelingsstrategie van nieuwe boten

De ontwikkelingsstrategie van Antoine en François-Xavier is gebaseerd op het optimaliseren van de productie en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit diversificatiebeleid zal de werkgelegenheid op de locatie in Plescop doen toenemen.

François-Xavier wordt gesteund door NAUTIBANQUE Groupe Caisse d’Epargne, BPI France en het Réseau Entreprendre, waar hij een prijs won om dit project tot een goed einde te brengen.

Capture d'écran site internet Tricat
A. Houdet & FX Tillier

Tricat: Transporteerbare en opvouwbare trimaran – Anders zeilen (trimaran-tricat.com)