Nieuw vlaggenschip: Dehler 46 SQ

Na het succes van de Dehler 38 SQ gaat de werf uit Greifswald door op de ingeslagen koers en presenteert het traditionele Duitse merk zijn nieuwe vlaggenschip, de Dehler 46 SQ.

SQ staat bij Dehler al lang voor Snelheid en Kwaliteit (Speed & Quality) en daarmee voor perfecte vaareigenschappen en state-of-the-art design. De nieuwe Dehler 46 SQ valt op door een nieuw decoratie- en verlichtingsconcept, een intelligente interieurindeling en hoogwaardige upgrades aan de tuigage en de cockpit.

Dek: Uitklapbare voetsteunen bij de stuurposten zorgen voor een comfortabele en veilige stand op windwaartse koersen. Het nieuwe zwemplateau is lichter en gebruiksvriendelijker en biedt een geïntegreerde zwemtrap met uitklapbare leuning en grote treden. Een bijzonder designkenmerk is het verlichte Dehler-logo, dat een keuze uit lichte kleuren biedt. De optionele kuipboog biedt niet alleen een geïntegreerde buiskap, maar ook een voordelig aangrijppunt voor het grootzeil, ter vervanging van de overloop en het vrijmaken van ruimte in een opgeruimde kuip. Bovendien kan de 46 SQ worden uitgerust met sportieve Y-spaaks wielen, elektrische racelieren en exclusieve dakzonnepanelen.

Tuigage: De boegspriet met bobstay en geïntegreerde ankerarm biedt een voorwaartse overstag voor een gennaker of Code 0. Met het Facnor Flatdeck rolsysteem is de trommel aanzienlijk lager, waardoor een langer voorlijk en grotere zeiloppervlakken mogelijk zijn. Het innovatieve systeem is veiliger en gemakkelijker te hanteren en vermijdt bochten en ongelijkmatig oprollen op de trommel. Een ander nieuw kenmerk is het vliegende stagzeil, waarmee het reduceren van het grootzeil mogekijk is zonder het zwaartepunt te verschuiven. In combinatie met het tweede rif in het grootzeil kan men zelfs stormen de baas. Overstag gaan op een Code 0 ’turbocharged’ levert prestaties onder zeil die een vleugje Vendée Globe creëren. Met de Competition kiel en roer, hogere carbon mast en Quantum high-performance zeilen kan men nog meer potentieel uit de Dehler 46 SQ halen.

Interieur: Om meer natuurlijk licht benedendeks te brengen, zijn de rompramen vergroot en zijn er twee extra ramen in het dak van het voordek aangebracht. Nieuwe kleuren voor het werkblad en de vernieuwde lounge maken een veel lichtere salon compleet, die in vier verschillende indelingen kan worden geconfigureerd. Er is de mogelijkheid om de bakboordbank elektrisch naar de grote salontafel te verplaatsen om een ​​tv- of eetlounge over de volledige breedte te creëren. De ensuite badkamer heeft een aparte douchecabine met een gemakkelijk te onderhouden, hoogglans design. De nieuw ontwikkelde Hidden Door vergroot de bewegingsvrijheid in de badkamer met zijn elegante buitenwaartse kromming en onderstreept het luxe design van de mastercabine. Ook voor de achterkajuit zijn verschillende indelingen beschikbaar, waardoor het interieurontwerp van de Dehler 46 SQ flexibeler is dan ooit tevoren.

De wereldpremière van de Dehler 46 SQ vindt plaats op het Cannes Yachting Festival van 6-11 september 2022.

Standaardprijs € 384.900 (ex btw)

Specificaties:

Lengte over alles: 14,94 m / Romplengte: 13.95m / Waterlijn lengte: 12.90m / Breedte: 4.38m

Diepgang; Standaard: 2.25m / Competitie: 2.58m / Korte kiel: 1.85m

Ballast: Standaard: 3,5t / Competitie: 3.15t / Korte kiel: 3.85t

Verplaatsing: Standaard: 11,5t / Competitie: 11.2t / Korte kiel: 11.9t

Motor: 57pk

Zoet water: ca. 450 liter

Brandstofcapaciteit: ca. 210 liter

Doorvaarthoogte: Standaard Alu: 21.23m / Koolstof 22.20m

Totaal zeiloppervlak: Standaard Alu: 116.73m² / Competitie Carbon: 126,79 m²

Grootzeil: Standaard Alu: 64.10m² / Competitie Carbon: 70,52 m²

Rolfok 105%: 52,63m²
Competitie Rolfok 105%: 56,27m²

 Gennaker: 185.38m²

Code 0: 120.38m²

Stagzeil: 28.97m²

CE-certificaat: klasse A

Scheepsbouw: judel/vrolijk & co

Interieurontwerp: Dehler + Stefanie Krücke