Ouddorp, schoonste strand van Nederland

Het strand in Ouddorp is uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Nederland. Het uitgestrekte strand wint hiermee Schoonste Strand-verkiezing 2022. 
Al jaren zijn de stranden van Ouddorp te vinden in de landelijke top van de schoonste stranden. Goeree-Overflakkee sleepte meerdere jaren de titel Schoonste Strand van Zuid-Holland binnen. In 2018 kreeg Ouddorp ook de titel Schoonste Strand van Nederland.

Schoonste Stranden Verkiezing
De strandverkiezingen zijn een jaarlijks initiatief van Strand Nederland in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK, Entree Magazine en KIMO. Inspecteurs bepalen welk strand het schoonste van Nederland is. Er wordt gekeken naar hoe het staat met het schoonhouden van paviljoens. Maar ook of de bezoeker op een duidelijke en makkelijke manier gewezen wordt op en aangezet wordt tot het schoonhouden van het strand. Hoofddoel is bij te dragen aan blijvende schone(re) toeristische stranden in Nederland. Op een schoon strand is het namelijk fijner zonnen, sporten, wandelen en werken!

(Inter)nationale waardering
In mei werden de stranden bij Ouddorp en Brouwersdam en diverse jachthavens al bekroond met zeven blauwe vlaggen. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding. Elk jaar worden de vlaggen toegekend aan de stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Ook hoort Goeree-Overflakkee bij de top 5 meest groene en duurzame toeristische bestemmingen wereldwijd. In april kreeg Goeree-Overflakkee de Platinum Quality Coast Award. Quality Coast is onderdeel van ‘s werelds grootste programma voor duurzaamheid en kwaliteit voor kustbestemmingen.

Bekroning op werk
Wethouder Berend Jan Bruggeman is trots. “De landelijke titel winnen is de bekroning op ons werk. We hebben prachtige stranden in onze gemeente, en dat willen we graag zo houden. Met dank aan alle partijen die zich blijven inzetten voor een schone kust. Zoals de vrijwilligers die zwerfvuil ophalen of de medewerkers van de gemeente die zorgen dat een strand er na een warme zomerdag weer tiptop uitziet. Dank ook aan alle strandgasten die – zoals het hoort – hun afval opruimen.”