Paragon 31 Cabin nog robuuster

Op Boot Düsseldorf 2016 introduceert Paragon Yachts een nieuwe versie van hun grootste model, de Paragon 31 Cabin. Het ontwerp is zowel van binnen als van buiten verbeterd, zodat de nieuwe 31 Cabin nu nog beter het hele jaar door te gebruiken is. De materialen zijn steviger en slijtvaster. En het jacht is verkrijgbaar met verschillende interieurindelingen, afgestemd op de gebruiksbehoeften.

Qua uiterlijk lijkt de Paragon 31 Cabin op de eerdere Paragon 31, maar het jacht is 40 cm langer en heeft zowel binnen als buiten een andere indeling. Dat het een echt werkschip is, blijkt uit het feit dat het zich leent voor krachtiger motoren en dat er meer ruimte is voor gereedschap, systeeminstallaties en veiligheidsuitrusting. Het opvallendste verschil aan de buitenkant is de zware rubberen stootrand die rond de hele boot loopt.

De lange romp en het hogere vrijboord zorgen voor een nog betere zeewaardigheid en maken het makkelijker om te planeren. De Paragon 31 Cabin kan worden uitgerust met 2xD4-300 motoren.
Het achterdek heeft twee bergruimtes boven dek en eentje onder de vloer. Afgezien daarvan is het achterdek geheel vrij, voor een zo groot mogelijke werkvloer of ruimte voor een inklapbare zitgroep.
De achterdeur bestaat uit twee delen, waardoor het gehele achterdek toegankelijk is. De D-stijl aan stuurboord maakt het mogelijk een extra stuurwiel te monteren, voor meer controle bij het manoeuvreren in moeilijke omstandigheden, bij het afmeren of tijdens het werken op zee.
De voorkabine is voorzien van een vast 1 eenpersoonsbed en een V-bed met royale opbergplanken boven de bedden. Voor wat betreft de voorkabine is er keuze uit de garderobe-uitvoering of de kombuis-uitvoering.
In de natte cel bevindt zich een wastafel, bergruimte, wc en douche. De salon heeft diverse royale bergruimtes onder de vloer en is standaard ingedeeld met vier stoelen en twee banken, maar kan uitgerust worden met verschillende alternatieven. Het achterdek is bereikbaar via grote glazen schuifdeuren in de salon, die voor fenomenaal zicht en controle zorgen.

De eerdere Paragon 31 heet vanaf nu de Paragon 31 Flybridge.

Paragon-31-CabinSpecificaties Paragon 31 Cabin*

Alle gegevens in overeenstemming met ISO 8666. Alle gegevens met motor, 2x D4 300 pk

Lh (Length hull) 10,45 Meters

Bh (Beam hull) 3,23 Meters

Dead Rise (V angle transom) 27,00 DEG

Tmax (max draught) Single installation 1,18 Meters

mLCC (Light Craft Conditions) 2xD4 6187 Kg

MTL (Maximum Total Load) 2067 Kg

Max Load on Builders Plate 1383 Kg

Design Category B Class

No. of crew 8 Persons

* Alle specificaties zijn voorlopig en bij benadering en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Importeur: De Vaart Yachting, Lelystad, Nederland.