EastCraft 850 Tender van HMO-Yachting

TenderEasCraftDe EastCraft 850 Tender is onlangs te water gelaten en heeft de eerste proefvaarten erop zitten. De positieve verwachtingen over het vaargedrag werden overtroffen. Het schip is 8,50 meter lang en 2.70 meter breed en van composietmateriaal met epoxy gebouwd en wordt aangedreven door een 140 pk ( 102 Kw ) sterke Volvo met sterndrive aangedreven tot een maximale snelheid van 50 km/u. Ideaal voor waterskiën en wake boarden.

Er is gestreefd naar een zo licht mogelijk schip om het trailerbaar te maken. Het totale gewicht van het schip is circa 1600 kg en door en waterballast aan toe te voegen komt het in het water op de benodigde waterverplaatsing van 2.100 kg. Tijdens het snel varen kan het water worden afgevoerd om zo een nog gunstiger brandstof verbruik te krijgen. Ook als met meerdere personen wordt gevaren kan het ballastgewicht worden weggelaten om zo niet onnodig over de vereiste waterverplaatsing te komen.

Aan boord zijn in het vooronder 2 slaapplaatsen en een toilet geplaatst, tevens is een ruime koelbox aanwezig. Achter de stuurstand kunnen 2 personen plaatsnemen op een bank en is er ruime zitplaats in de kuip voor 6 personen. Achter in de grote kuip staat en de motorkist waarop een ligbed kan worden gemaakt. Uiteraard is er stomend warm- en koudwater.

Het is een Tender voor langere tochten en zeer geschikt als bijboot bij grote jachten. De Tender is ontworpen in samenwerking met Visser Yacht Design en wordt gebouwd volgend CE-classificatie C.

Contact:  info@eastcraft.nl

 

 

 

 

 

Graag nodigen wij de pers uit voor het maken van een proefvaart voor een kennismaking met dit unieke product.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Telefoon 0651233866 of info@eastcraft.nl