Het is weer SUP-tijd


SUP_DSC_8895Standup Paddle , de nieuwste telg van de surffamilie, heeft  z’n weg gevonden naar het brede publiek. Tijdens de maand mei kon er al kennis gemaakt worden met SUP tijdens de ‘Peddelen door Vlaanderen’- initiatiedagen.
Nieuwkomers zijn welkom op het Belgisch Kampioenschap SUP, dat plaats heeft op 8 en 9 augustus te Surfclub Windekind. Wie de grootste kanshebbers zullen zijn op de titel wordt misschien al duidelijk op de internationale sup tocht Sluis-Damme-Brugge. Beide wedstrijden zijn perfect voor zowel de pro’s als beginners, er zijn titels voor alle niveaus en op het BK zelf voor het beste team.

Eerste Internationale SUPtocht Sluis/Damme/Brugge op 12 juli

Op zondag 12 juli organiseert Surfers Paradise in samenwerking met Westtoer, en de gemeenten Sluis, Damme en Brugge een eerste internationale SUPtocht van Sluis over Damme naar Brugge! Een prachtige tocht van 16 km door een uniek landschap, en dit in het kader van 200 jaar Damse vaart.

Alle Suppers zijn welkom, zowel competitieve als recreatieve peddelaars. De start van het volledige traject wordt omstreeks 14u gegeven wordt aan de Zwintriatlon ponton te Sluis. Voor beginnende suppers zijn er initiaties voorzien te Sluis, Damme en Brugge. Vanuit Damme zullen ook beginnende suppers een deel (5 kilometer) van het traject kunnen afleggen richting Brugge.

Meer info over de sup tocht en inschrijven kan via de website van Surfers Paradise, Alle info over 200 jaar Damse vaart via www.200jaardamsevaart.be

Belgisch Kampioenschap standup paddle, Surfclub Windekind

Wie de beste supper van het land is wordt beslist op het Belgisch kampioenschap, dat zoals het WK op open water wordt gepeddeld. Het BK zal plaatshebben tijdens het weekend van 8-9 augustus te Surfclub Windekind.

De pro’s racen 10 tot 15 km op de Noordzee en lopen tussendoor telkens een stuk op het strand zodat alles perfect te volgen is, de recreanten strijden tijdens de halve afstand onder elkaar en kunnen zelfs planken huren of hun eerste SUPles volgen. Om de teamspirit en de competitiviteit tussen de Belgische surfclubs aan te vuren is er ook een aflossingswedstrijd voor teams van vijf.

Meer info binnenkort op www.bksup.be