Linssen Yachts en Locaboat Holidays kondigen samenwerking aan

Locaboat Holidays (Joigny – Frankrijk), aanbieder van charterboten in Europa, en Linssen Yachts (Maasbracht – Nederland), de toonaangevende Nederlandse botenbouwer, verheugen zich op hun samenwerking.

In januari 2012 werd Locaboat overgenomen van het Britse RJD Partners door een groep Franse investeerders (onder wie Serge Naïm). “Locaboat retrouve son pavillon français”, zo schreef de Franse pers – oftewel: Locaboat weer terug onder Franse vlag.

De Locaboat-vloot bestond tot nog toe uit Penichettes, de traditionele kanaalboten. Locaboat heeft besloten om haar succesvolle vloot in de Bourgogne vanaf het seizoen 2014 uit te breiden met de Grand Sturdy 34.9 AC-modellen van de Nederlandse botenbouwer Linssen.

Deze samenwerking is tot stand gebracht door Linssen France. Zij zullen ook in de toekomst betrokken blijven bij ontwikkelingen in de regio. De samenwerking tussen Locaboat Holidays en France Fluviale is gericht op het aanbieden van luxe vaarvakanties op een Linssen in de Bourgogne.

Met in totaal 17 Linssen-jachten, verspreid over zeven thuishavens in de regio, hebben de klanten een zeer ruime keuze uit vertrekhavens met zelfs de mogelijkheid tot ‘one-way cruises’. Zowel nieuwe als bestaande klanten zullen de nieuwe mogelijkheden zeer zeker kunnen waarderen. Locaboat Holidays zal de Linssen-jachten verhuren via haar eigen verkooporganisatie, in samenwerking met France Fluviale.

Foto: De traditionele Penichettes van Locaboat