Koning Albert verkoop jacht “Quatuor”

Sinds de aankoop van zijn Alpa IV in 2009, een Tecnema 90 van de Italiaanse werf Rizzardi, was Koning Albert de ‘gelukkige’ bezitter van twee jachten. Maar nu is hij er eindelijk in geslaagd zijn jacht “Quatuor” te verkopen. De Alpa IV blijft in zijn bezit. Dat wisten de kranten te melden.

De “Quatuor” had Albert II gekocht in 2007 voor om en bij de 1,5 miljoen euro. Het gaat om een Rizzardi Incredible 45, een 14,80 meter lang jacht voor 8 personen. Het haalt een top van 45 knopen.
In 2009, nadat hij in zijn toepspraak op de nationale feestdag de bevolking had opgeroepen om in economisch moeilijke tijden de tering naar de nering te zetten, kocht hij een Tecnema 90, eveneens een model van de Rizzardi werf.
Dit jacht doopte hij Alpa IV, naar Albert en Paola en het ging blijkbaar om het vierde jacht in zijn nautische loopbaan. De kostprijs van dit vorstelijk speeltje wordt geraamd op 4,6 miljoen euro.
De jachten van het staatshoofd varen onder de vlag van de Belgische Marine. De “Quatuor” werd uitgeschreven in juni 2012. Op de tweedehandsmarkt ligt de vraagprijs van een Incredible 45 uit 2007 tussen de 400 en 500.000 euro.

Foto: De “Quatuor” van Koning Albert II.